Продукти:
1 чаена чаша сварено хладко прясно мляко
1 чаена чаша олио “Олинеза”
1 яйце
половин пакетче мая (25 г)
2 супени лъжици захар
щипка сол
1 ванилия
шоколад за украса
1 бурканче конфитюр от ягоди “Олинеза”
брашно колкото поеме
Приготвяне:
Маята се разтваря в малко мляко заедно със солта и захарта. Замесва се тестото и се разточва на по- дебела пита. След това с подходяща формичка се нарязва. Пече се в намазана с олио тава в умерена фурна. След като се изпекат, сладките се напръскват с разтопен на водна баня шоколад и щом поизстинат малко, се залепят една с друга, намазани с конфитюра.
* * *
Рецептата е от конкурса
Кулинарни фантазии
Шоколадови сладки с орехи