Меню

Спагети с нож и вилица

05.10.2004г. / 00 00ч.
Аз жената
Спагети с нож и вилица

Продукти
400 г спагети
500 г мляно месо (кайма)
1-2 глави лук
20 г масло или маргарин
4-5 с. л. доматено пюре
1 бурканче мариновани гъби
1/2 с. л. олио
черен пипер
сол
къри
червен пипер
други подправки по желание
200 г сирене и/или кашкавал.

Начин на приготвяне:
Лукът за соса се нарязва на ситни кубчета и се поставят в загрятото в тенджерка масло на огъня. Пържи се докато стане прозрачен. Добавя се каймата и се бърка непрекъснато, докато стане на трохи. Прибавяме доматеното пюре и подправките и оставяме да къкри 15 мин. В това време сваряваме спагетите в подсолена вода и олио. След като се сварят се измиват със студена вода в цедка, за да не се слепват.
Вече сосът е готов и заедно със сварените спагети и гъбите го поставяме в тава. Разбъркваме добре, може да се добави още доматено пюре. Отгоре поръсваме настърганото сирене и кашкавал. Поставяме във загрята фурна за около 20 мин.
След това се режат парчета, които малко приличат на българската МУСАКА.

Коментирай