Меню

Пиле в гювече

05.10.2004г. / 00 00ч.
Аз жената
Пиле в гювече

Продукти:
1 пиле
5 яйца
2 кофички кисело мляко
1 връзка магданоз
3 с. л. брашно
черен пипер
300 г картофи /полусварени/
200 г кашкавал

Приготовление:
Пилето се сварява и обезкостява. Магданозът се нарязва на ситно. В гювечетата /6 броя/ се поставя пилешкото месо. Разпределят се по равно нарязаните на ситно картофи. Поръсва се с черен пипер. Разбъркват се яйцата с киселото мляко и брашното. С тази смес се заливат гювечетата. Пекат се в силна фурна. Накрая се поръсва с магданоз.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
И. С. ( преди 12 години )
Настъргва се и се поръсва отгоре около 10 минути преди да се доопече.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
АЗ ( преди 12 години )