Меню

Патладжан с лук и чесън

29 октомври 2009 | 10:48 | Аз жената
Добави в любими
2 патладжана
2 глави лук
10-ина скилидки чесън
1/2 китка магданоз
2-3 суп. лъж. олио или зехтин
сол на вкус

Продукти
Приготвяне

Почистете патладжана. Нарежете на кръгчета, като от единия край оставяте неизрязано – да се получи като ветрило. Посолете и оставете 2-3 часа да се изтекат горчивите сокове. Измийте и поставете в тавичка за печене.

Почистете лука и чесъна. Лука нарежете на кръгли шайби. В отворите на ветрилото от патладжан поставете лук, чесънчета, магданоз. Разпределете равномерно за двата патладжана. Поръсете с мазнината и поставете в гореща около 180-200 градуса фурна за около 35-40 минути.

Поднесете с гарнитура от бял ориз или към печено месо.
Добър апетит!

* * *

Салата с патладжан и червен лук
Мусака от тиквички, картофи и патладжан
Патладжан по южняшки
Лютивка от патладжан и пипер
Туршия с патладжан и чорбаджийски чушки
Ладийки от патладжан
Печени чушки с патладжан
Бурта (пържен патладжан)
Патладжани с ориз
Лесна есенна салата с патладжани

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай