Почистете патладжана. Нарежете на кръгчета, като от единия край оставяте неизрязано – да се получи като ветрило. Посолете и оставете 2-3 часа да се изтекат горчивите сокове. Измийте и поставете в тавичка за печене.
Почистете лука и чесъна. Лука нарежете на кръгли шайби. В отворите на ветрилото от патладжан поставете лук, чесънчета, магданоз. Разпределете равномерно за двата патладжана. Поръсете с мазнината и поставете в гореща около 180-200 градуса фурна за около 35-40 минути.
Поднесете с гарнитура от бял ориз или към печено месо.
Добър апетит!
* * *
Салата с патладжан и червен лук
Мусака от тиквички, картофи и патладжан
Патладжан по южняшки
Лютивка от патладжан и пипер
Туршия с патладжан и чорбаджийски чушки
Ладийки от патладжан
Печени чушки с патладжан
Бурта (пържен патладжан)
Патладжани с ориз
Лесна есенна салата с патладжани