Продукти за 4 порции:
8 бр. средноголеми картофа
300 г майонеза
100 г овче сирене
1/4 китка копър
2-3 скилидки чесън
2 суп. лъж. сметана
Приготвяне:
Можете да използвате като предястие, постно ястие или гарнитура към месо или риба.
Картофите се измиват и посоляват. Завиват се във фолио всеки поотделно и се пекат на силна фурна (200 градуса) около 20-25 минути.
Сосът се приготвя като към майонезата се добави настърганото сирене, нарязаният на ситно копър, чесънът, сметаната. Всичко се разбърква добре.
Когато се извадят от фурната картофите фолиото се разгръща леко.
Картофът се разрязва леко на 4 отгоре и се полива с лъжица от соса.
* * *
Картофи запечени със сирене
Пълнени картофи с доматен сос
Картофи-цървулки
Любими рецепти със сирене