Приготвяне:
В дълбока купа размесете захарта с меда, а после постепенно добавете олиото. След като се получи хомогенна смес добавете яйцата, а след тях канелата, бакпулвера и брашното. Замесете меко и гладко тесто. Разточете с дебелина 0.5 см кора и изрежете с формички и поставете в тава, постлана с хартия за печене. Печете в умерена фурна (на 180 градуса) до зарозовяване на сладките (около 10-12 минути).
Ако на формичките направите дупчици можете да окачите сладките на елхата и с тях да я украсите.
За да са хубави сладките за Коледа пригответе ги поне седмица по-рано.
Добър апетит!
* * *
Коледни звездички
Коледни сладки с глазура
Коледни курабийки
Елхички и мечета
Празнични фигурки
Коледни меденки