Меню

Салата Цезар

19 октомври 2004 | 00:00 | Аз жената
Добави в любими
Салата Цезар

Приготвяне

Продукти:
4 яйца
6 филийки бекон
1 филийка хляб
6 суп. лъж. майонеза
4 суп. лъж. олио или зехтин
2 суп. лъж. лимонов сок
1 салатка
50 г сирене пармезан настъргано
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
Сварете яйцата, обелете ги и нарежете на четвъртинки. Запечете бекона на грил – около 4 минути от всяка страна, нарежете на парченца. Нарежете хляба на крутончета и запечете.
В отделен съд подгответе соса – разбийте майонезата, олиото, лимоновият сок, подправките. Измийте листата на салатата и нарежете на едро, поставете в салатиера. Добавете половината от пармезана, яйцата, бекона, крутоните и размесете. Залейте със соса и поръсете с пармезан.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай