Меню

Ананасова торта с бишкоти

8 януари 2010 | 11:26 | Аз жената
Добави в любими
Ананасова торта с бишкоти

Приготвяне

Това е рецептата за красива, фина и лека торта, за която не ви трябват много продукти. Тортата е добра за всички сезони. Изключително е красива и ефектна. Получава се не много голяма – 6-8 парчета.

Продукти:
1 пакет бишкоти
1 крем нишесте ванилия
500 мл пр. мляко
2-3 суп. лъж. захар
1 консерва ананас
1/2 пакетче желатин
1 суп. лъж. ром
сок от 1 портокал
червена панделка за украса

Продукти за блата:
1 яйце
2 суп. лъж. захар
3 суп. лъж. брашно

Приготвяне:
За блата разбийте яйцето със захарта, добавете брашното. Поставете в намазана с олио хартия за печене и тавичка, като разстелете тестото (по-гъсто от смес за палачинки) в кръг с диаметър около 20 см.
Поставете в нагрята на 180 градуса фурна до изпичане до розово или около 10-12 минути. Извадете и оставете да изстине.
Поставете блата в тортена чиния. Наоколо подредете в кръг бишкотите, нарязани на половина и изправени.
Пригответе крема от нишестето, млякото и захарта. Оставете леко да изстине и започнете да запълвате тортата в кръга от бишкоти. Ако са ви останали 2-3 бишкоти може да ги нарежете на дребно и поставите по средата. Нарежете част (половината) от ананасите на малки парченца и също поставете по средата в крема. Допълнете с останалия крем. Завържете бишкотите с панделка, която да ги задържи в кръглата форма.
Половината от сока от ананаса смесете с рома и сока от портокала. С лъжичка полейте бишкотите, за да се напоят.
Накиснете желатина в 2 суп. лъж. вода за около 10 минути. Разтворете го на водна баня със сока от ананаса и поставете след това да се изстуди в хладилника.
Ананасите на парченца подредете отгоре на тортата за украса. Полейте с желето преди да е стегнало напълно.
Поставете готовата торта в хладилника за около час, за да стегне. При поднасянето можете по желание да гарнирате с топка сметанов сладолед или лъжица сметана.
Добър апетит!

* * *

Лесна плодова торта

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай