Меню

Пролетна търновска яхния

07.05.2002г. / 00 00ч.
Аз жената
Пролетна търновска яхния

Продукти:
1 кг телешко месо
200 мл олио
100 гр червен пипер
30 гр брашно
3 връзки пресен лук
1 връзка пресен чесън
1 маруля
1 връзка магданоз
1 връзка джоджен
50 гр домати или доматен сос
сол

Приготвяне:
Месото се нарязва на късове и се запържва в загрятата мазнина. След като се зачерви се изважда и в същата мазнина се поставят половината лук, брашното, солта и червеният пипер. Добавят се 3 чаши вода или бульон. Връща се месото и се оставя да ври. В отделен съд се запържват останалите зеленчуци, без доматите, и след това се добавят към месото. Добавят се към края доматите и подправките.

Гарнира се със задушени пресни картофки или с пюре.

Коментирай