Лъжлив хайвер
09.11.2004г. / 00 00ч.
Аз жената
Продукти:
3 кофички кисело мляко /или 1 кофичка цедено мляко/
жълтъкът от едно яйце
1/2 чаена чаша олио
1 средно голяма глава лук
сокът на един лимон
малко сол
Начин на приготвяне:
Разбива се на майонеза жълтъкът на яйцето с олиото. Прибавя се настърганият на ситно ренде лук, на който предварително сме изстискали сока, за да се махне острата миризма и лютивина. Предварително за около 6 часа се изцежда киселото мляко, за да остане гъсто. В купа прибавяме цеденото мляко, към него разбитото на майонеза яйце, добавя се сол на вкус, и лимонов сок на вкус, и бъркаме докато се получи еднородна хомогенна смес.