Меню

Шоколадов мус с маскарпоне

29 март 2010 | 09:57 | Аз жената
Добави в любими
100 г черен шоколад
125 г сирене маскарпоне
2 суп. лъж. пудра захар
1/2 ч. лъж. инстантно кафе
150 мл сладкарска сметана

Продукти
Приготвяне

Шоколадът се разтопява на водна баня. Оставя се да се охлади леко. Сиренето маскарпоне се разбърква с пудрата захар. Добавят се кафето и охладеният разтопен шоколад. Сметаната се разбива на пухкав крем. По малко се добавя към шоколадовата смес. Мусът се разпределя в купички или подходящи чаши. Оставя се в хладилник за 2-3 часа.
Може да се гарнира с разбита сметана, настърган шоколад и хрупкави амарети.

* * *

Шоколадов сладкиш

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай