Продукти:
За блата:
250 г шоколад за готвене
130 г масло
8 белтъка
6 жълтъка
130 г захар
45 г брашно
За муса:
1000 г течна сметана
450 г шоколад за готвене
Приготвяне:
Разтопете шоколада и маслото на водна баня. Разбийте белтъците на сняг и бавно прибавете към тях захарта. Добавете жълтъците и брашното, които сте разбъркали предварително. Смесете с разтопения шоколад и маслото. Печете в подходяща форма на 180 градуса C.
Разбийте сметаната и добавете малко захар. Отделете половината, а към останалата част прибавете разтопен на водна баня шоколад. Намажете блата с кафявия мус, а отгоре украсете с бялата сметана.
Тази рецепта е предоставена от френски майстор сладкар.