Меню

Картофи яхния със сладко-кисел сос

8 ноември 2012 | 11:12 | Ивет Лолова
3 от 1 гласа
Добави в любими
картофи - 2-3 бр.
замразени зеленчуци "Китайска смес"
1 буркан сладко-кисел сос
сол, олио, черен пипер

Продукти
Приготвяне

Сварявате картофи – може и от предишната вечер. Обелвате ги и ги нарязвате на големи кубчета.

В тиган с малко олио задушавате замразени зеленчуци от вида „китайска смес“ – с кълнове, моркови и гъби. Сипвате при тях картофите. Овкусявате ги с малко сол и черен пипер.

Когато са полуготови, сипвате едно бурканче готов сладко-кисел сос.

Оставяте яхнията на котлона за още 2-3 минути да къкри на слаб огън.

Ястието е готово в стил картофена яхния, но с китайски привкус.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
6 rate up comment 0 rate down comment
Ина ( преди 11 години )
Така с готовите продукти и буркани с готов сос и баба знае. Аз си мислех, че ще видя рецепта за кисело-сладък сос..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар