Ще сравняваме цените на храните в нов сайт

04.03.2011г. / 10 23ч.
Аз жената
Ще сравняваме цените на храните в нов сайт

Предстои изработването на нов уеб сайт, в който ще можем да следим кое колко струва при хранителните продукти. Идеята е на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов. Всеки ден информацията за цените ще се актуализира, а целта е да можем да проследим цената на дадена стока от началото на веригата до магазина. Министърът е замислил към "виртуалната борса" да има и горещ телефон, на който ще могат да се подават сигнали за нереално високи цени. За удобство оплаквания ще се приемат и по електронна поща.

Сайтът ще е към обявеното ден по-рано специално звено, чиято задача ще е да следи цените на хранителните продукти по веригата производител-преработвател-търговец. То ще бъде на подчинение на премиера Бойко Борисов. Все още решението за такова звено не е гласувано в Министерски съвет. Това ще е точка от дневния ред на министрите на следващото им заседание.

Основно зад звеното ще стои Министерството на земеделието, но участие ще имат и НАП и икономическа полиция.

Прочетете още:

Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
моника ( преди 11 години )
е, каква полза да подаваме сигнали за нереално високи цени, като няма закон, който определя максималната надценка на храните, както е в други страни. Същата работа е като при таксиметровите шофьори. Най-после държавата да си влезе в задълженията и да пази джоба на потребителя от неетични и алчни търговци
отговор Сигнализирай за неуместен коментар