Машина за домашен сладолед – за и против

27.06.2011г. / 08 39ч.
Аз жената
Машина за домашен сладолед – за и против

Ако все още нямате и много си мечтаете за машина за домашен сладолед със сигурност ще ви е любопитно да прочетете какви са плюсовете и какви минусите на това да притежавате подобно чудо на техниката.

Плюсове на машината за домашен сладолед:

  • сладоледът съдържа само съставките, които му сложите – няма консерванти, оцветители, подсладители, емулгатори и подобни вредни и нежелани елементи;
  • имате прясно приготвен сладолед винаги, когато поискате – от него ви делят само малко продукти и 30-40 минути;
  • можете да експериментирате с различни видове сладолед, да добавяте плодове и опитвате различни вариации.

Минуси на машината за домашен сладолед:

  • поредната машина, която изисква място за съхранение, а това определено вече ви е проблем;
  • обикновено в подобна машина може да приготвите до около 400 мл сладолед, което ако очаквате и гости е твърде недостатъчно количество;
  • предварително охлаждащата част трябва да е престояла в машината поне около 24 часа, което не винаги е удобно и възможно;
  • сладоледът, защото е без допълнителни смески, се топи изключително бързо и трябва да се консумира веднага.

Плюсовете, макар и по-малко са по-силни, затова ако имате желание – не се колебайте и заложете на подобна машина, за да кажете „чао“ завинаги на купешкия сладолед! Цената й варира между 80 и 250 лв. И можете да я използвате за дълго.

Рецепти за домашен сладолед:

Прочетете още:

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
МАРИЯ ( преди 4 години )
Машините за сладолед с компресор не изискват предварително охлаждане нито на съставките нито на съдовете, малко по-скъпи са разбира се
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 0 rate down comment
Мая ( преди 12 години )
Харесва ми идеята да си правиш домашен сладолед!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар