Как да изберем качествена дъска за гладене?

13.02.2012г. / 00 11ч.
Аз жената
Как да изберем качествена дъска за гладене?

Когато купувате гладачна маса обърнете внимание на няколко особености, все пак си давате парите за нещо, което ще използвате дълго време:

Стабилни ли са краката на масата за гладене – ако са на различни височини, криви или липсва гумена шапчица на крака, когато гладите напред-назад дъската ще се клати и ще тропа – неудобство за вас и неприятен шум за съседите на долния етаж.

Ширината на дъската има значение, защото при гладене на покривки, карета, дълги нощници, чаршафи и т. н. ще ви е по-удобно, ако разполагате с по-голяма площ.

Вече почти всички маси за гладене имат поставка за горещата ютия, някои дори за кабела й. Това оскъпява, но пък вероятността горещата ютия да се катурне и да изгори дреха или плата на самата дъска е по-малка.

Най-продаваните маси за гладене са на цени между 20 и 50 лв, разбира се, който търси ще намери и по-скъпа, но и торба пари да струва, едва ли ще глади сама дрехите.

Качествените дъски за гладене представляват здрава метална решетка, облечена в памучен плат в различни десени. По-евтините са наистина дъски, но направени не от дървена плоскост, а от слепени дървени стърготини подобно на корковите ученически дъски.

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
Цветомир ( преди 11 години )
http://prodavalnik.com/dska-za-gladene-profesionalna-italianska-i6259609
отговор Сигнализирай за неуместен коментар