Снимка: Reuters
Най-сладкото кафе ще пиете в чаша в кафявата гама, а ако искате да очаровате гостите си с незабравим горещ шоколад, поднесете го в оранжеви чаши. Това са определили група учени от Испания и Великобритания, въз основа на изследване за вкуса на храната.
На 57 доброволеца било предложено да пробват горещ шоколад и кафе в различни по цвят чашки. Всички напитки били приготвени от един и същи сорт кафе и какао и по еднаква рецепта, съобщава Аргументы и факты.
Победители станали оранжевата и кафявата чаши. По-нататък експериментът продължил и било установено, че ягодовият мус събира най-много овации, сервиран в бели чинии.
Авторите на изследването се надяват хората да почувстват по друг начин обичайната си, всекидневна храна, а ресторантьори и съдържатели на кафенета и сладкарници, съобразявайки се с изследването, да спечелят повече клиенти.