В каква на цвят чаша трябва да сервираме кафе и шоколад

Цветът на сервиза променя вкуса на храната

10.01.2013г. / 16 19ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Най-сладкото кафе ще пиете в чаша в кафявата гама, а ако искате да очаровате гостите си с незабравим горещ шоколад, поднесете го в оранжеви чаши. Това са определили група учени от Испания и Великобритания, въз основа на изследване за вкуса на храната.

Свързани статии

На 57 доброволеца било предложено да пробват горещ шоколад и кафе в различни по цвят чашки. Всички напитки били приготвени от един и същи сорт кафе и какао и по еднаква рецепта, съобщава Аргументы и факты.

Победители станали оранжевата и кафявата чаши. По-нататък експериментът продължил и било установено, че ягодовият мус събира най-много овации, сервиран в бели чинии.

Авторите на изследването се надяват хората да почувстват по друг начин обичайната си, всекидневна храна, а ресторантьори и съдържатели на кафенета и сладкарници, съобразявайки се с изследването, да спечелят повече клиенти.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
pipinana ( преди 11 години )
ima mnogo vazmojni kombinacii - spored obzavejdaneto spored temite na cvetiata vav vazata na masata , spored perdetata i sveta na pokrivkata ,,, moje i spored serviza za hrana ili spored sladkite s kafeto,, mnogo e kato varianti , vapros na vkus na tezi koito sa na 4a6a kafe - da e priatno na vsi4ki
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
test123 ( преди 11 години )