Марта Вачкова награди най-красивите градини за 2013

Фотоконкурсът „Моята цветна градина“ се проведе за 6-ти пореден път

09.07.2013г. / 14 12ч.
Аз жената
Снимка: Мосю Бриколаж

Снимка: Мосю Бриколаж

Фотоконкурсът „Моята цветна градина“ се проведе за 6-ти пореден път. В продължение на два месеца изкусни любители и майстори градинари изпращаха снимки на своите градини в състезание за първото място.

Към професионалното жури на Мосю Бриколаж тази година се присъедини актрисата Мартина Вачкова, която също се грижи за малка семейна градина, в която освен градински цветя отглежда и ароматни билки. „Това е най-добрата антистрес терапия за работещи хора“, сподели тя на церемонията по награждаването на победителите.

Над 700 снимки се конкурираха за приза най-красив: двор, балкон, квартална, училищна и офис градини. Най-много предложения, от 91 участника, постъпиха за категория „Моята градина на двора“. Сред 500-те снимки първо място и ваучер на стойност 300 лева спечели градината на Иванка Стоева от село Цацарово, Пловдив.

30 участника се състезаваха в категория „Моята градина на балкона“ като са вложили много емоция и артистичност в това да превърнат сивия балкон в красиво място за почивка. Победител стана Антония Койчева от град Пловдив.

Една от най-интересните категории, която през годините набира все повече фенове е „Моята квартална градина“. „Красотата е заразна“, каза с усмивка победителката Маргарита Горанова от Монтана. Тя сподели, че е започнала да се грижи за градината пред входа преди 5 години и сега всички девет входа пред блока поддържат зелените си пространства.

Тази година Мосю Бриколаж инициира две нови конкурсни категории „Нашата училищна градина“ и „Нашата офис градина“. Детската градина от село Бъркач спечели първо място и ваучер от 300 лева с невероятния си уютен, подреден и цветен двор.

Журито единодушно реши да даде поощрителна награда на всичките останали общо 11 участника в двете категории, тъй като предложенията са равностойни. Идеята на журито е по този начин да ги мотивира да участват отново догодина като използват стимулиращите награди, за да завършат и дооформят започнатите градини.

Коментирай