Свещник от стари лъжици – романтично ретро

За любителите на романтичните вечери

20.10.2013г. / 12 09ч.
Вергиния Генова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

За романтичните души, които имат и време, и желание, и партньор за романтика, едно ретро предложение.

Може да си направите и една ретро романтична вечер като предварително направите свещи от ретро вещи.

Отдавна ми харесва да си направи човек нещо от стари вилици и лъжици. Може би на всеки му се намират по тавани и мазета, останали още от баба. Едно време не е имало прибори за еднократна употреба, но и всички масови сбирки на родата са се правили у дома. И по този случай почти всяко семейство е имало по петдесетина вилици, лъжици и чинии. Или в най-лошия случай поне по 20, а колкото не са достигали са се търсели от роднини и съседи.

Свързани статии

И всичките тези прибори не са се разградили като модерни пластмасови прибори и опаковки, а се търкалят някъде нещастни и забравени, а са присъствали и пазят спомени от всякакви важни събития на рода – кръщенета, сватби, погребения.

Какво може да направите от тях? Сигурно повечето от вас са разглеждали подобни предложения – закачалки, поставки за снимки, свещници, полилеи…

Проблемът тук е, че трябва да можете да работите с метал –най-малкото да имате нещо, с което да го огънете, отрежете и поизпилите. Ето възможност, ако си имате сръчен мъж у дома, да го запалите за рециклирането и майсторенето на различни неща от други неща.
За свещника, принципно е ясно как да го направите – или отрязвате дръжките на лъжиците и правите свещника само от горната част, или пък извивате дръжките и постигате свещник във форма на лале. Може да измислите и други варианти, но както споменах, трябва ви малко повечко сила и техника за рязане и огъване.

Ако ги имате, може да продължите експериментите с всякакви други метални неща, които са останали от едно време. В разни заведения съм виждала атрактивни абажури от продънени и очукани котлета, решто. Ако имате възможност да си направите битова стая ще е идеално да я обзаведете с такива старинни мебели и аксесоари, които да имат и практично приложение. Тъкмо да има къде децата да видят примерно какво е котле и решто.

Коментирай