Виргиния Здравкова и Иван Манчев
Пътуването е неразделна част от съвременния живот на хората. Независимо дали по работа или заради удоволствие, хората се намират в непрестанно движение. Забързаният ритъм на ежедневието неминуемо оказва влияние и върху дрехите ни, които се замърсяват в различна степен от различните климатични и метеорологични условия.
Именно променливият климат отправя към нас ново предизвикателство в прането – необходим е перилен препарат, който да изпира добре и същевременно да пази красотата на дрехите ни.
В уютна обстановка се срещнахме с модния дизайнер Виргиния Здравкова и Иван Манчев, за да ни разкажат повече за своите вълнуващи пътувания и за това как запазват безупречния вид на дрехите си.
Ето какво сподели Виргиния Здравкова за своя опит в пътуването и грижата за различните тъкани:
„В дългогодишната си практика на дизайнер съм открила, че жените по света се грижат по много и различни начини за своите дрехи, но винаги са обединени от едно – да запазят красотата и цветовете на материите за дълго време. При срещата си с различни култури, с различни модни тенденции и с различни тъкани, разбрах, че днес най-голямото предизвикателство е да се пребориш с петната, но и цветът на дрехата да не избледнее. И така открих моята формула за отлични резултати в прането – доверих се на новия Ariel течен „прах“ и на формулата „дълбоко почистване“, която осигурява ефективното премахване на петна и грижа за най-деликатните дрехи. Така съм сигурна, че най-деликатните материи могат да изглеждат чисти и да бъдат красиви за дълго време. Новият Ariel също така е въоръжен с иновативна и удобна капачка, която подобрява премахването на петна като помага на формулата да прониква дълбоко в повърхността на тъканите и действа още преди да пуснете пералнята.“
Петната, с които новата почистваща формула успешно се бори, често са следствие и от кулинарни постижения, които постигаме в кухнята или опитваме на някое от пътуванията ни. И докато в готвенето успехът е плод на сложна рецепта и точно подбран набор от подправки, решението за безупречно чисти дрехи с ярки цветове е лесно.
Chef Иван Манчев разкри тайната на своите постижения:
„В моята професионална практика доста често ми се случва да се срещам с различни традиции, култури и вкусове. За мен е голямо предизвикателство да опитвам нови неща, нови рецепти и нови техники. И съм истински доволен, когато крайните резултати са налице и са отлични. Това ме прави истински щастлив. Защото съм перфекционист не само в професионален, но и в личен план – обичам всичко да е безупречно. И моят верен партньор Ariel е винаги насреща с добри съвети. Сега открих новия Ariel течен „прах“, който изпира много добре петната и в същото време запазва цветовете на дрехите – революционен продукт, който ми осигурява отлични резултати в прането и стандарт на живот.“
Благодарение на течната си структура, течният „прах“ за пране не оставя петна и успоредно с това запазва цветовете и естествената красота на дрехите. Течният „прах“ е последната иновация на марката, която през последните 45 години непрекъснато осигурява модерни решения в прането, които улесняват ежедневието на потребителите. В своята еволюция марката следва естествените промени в очакванията на потребителите.
За Виргиния Здравкова:
Виргиния Здравкова е български моден дизайнер. Родена в град Пазарджик, автор е на изключително оригинални, смели и пищни колекции булчински рокли и официални тоалети. Дрехите ѝ впечатляват с използваните висококачествени материи и с факта, че са създадени с любов и завиден творчески размах.
Омъжена е, с две деца. Философията на Виргиния Здравкова е да създава дрехи за жените, които ценят висококачествените и скъпи материи и които държат на перфектната кройка и качествената изработка. Изявите на Виргиния Здравкова винаги са широко отразени в медиите. Моделите ѝ присъстват на кориците на много списания в страната.
През 2005 г. нейна фотосесия е публикувана в руското списание „Dolce Vita“, а холандското издание „TULP“ избира тоалетите ѝ за мартенско-априлския си брой.
За Иван Манчев:
Иван Манчев е от малцината готвачи в България, успели да осъществят мечтата на всеки професионалист – да бъде главен готвач в собствения си ресторант. За да стигне дотук, обаче е минал през всички стъпала на професионалното развитие.
Завършил е ТОХ – Банкя, Българо-датския колеж специалност „Туризъм“ и Техническия университет в Габрово специалност „Търговия и маркетинг“. Своята готварска кариера започва през 1993 г. и постепенно трупа опит и усъвършенства тънкостите на професията.
Не след дълго става главен. Специализирал е в Германия и Швейцария. Иван Манчев е женен, с две деца.