Приготвяне:
Всичко това се разбива, докато не се получи гладка каша, подобна на боза. Но за разлика от традиционните палачинки за по-лесно, по-бързо и за да са по-дебели ги изпичаме в намазнена тавичка и силно сгорещена фурна.
Повтаряме процедурата, в зависимост от това колко пласта желаем да е нашата солена торта.
На всеки ред редим в зависимост от нашите желания и финансови възможности различни видове салати, сирена, кашкавал и колбаси.
Украсата може да направим от ситно нарязан магданоз, който да бъде полянката, върху която посредством шаблон да изрисуваме белите великденски пиленца.
За направата на пиленцата може да използваме картофено пюре с жълтък, бяла майонеза, извара или сметана.
За очички традиционно използваме по зрънце черен пипер, но ако знаете, че децата ви са много любопитни и преди да се усетите ще опитат от пиленцата, не ги изненадвайте неприятно – по-добре използвайте малко парче черна маслина. Украсете полянката със зрънца, слънце от домат или морков, цветя от репички.
С тази съвсем обикновена палачинкова торта лесно ще впечатлите децата..