Великденска солена торта

06.04.2007г. / 09 05ч.
Вергиния Генова
Великденска солена торта

Продукти за 1 палачинка:
2 яйца
300 мл прясно мляко
6 лъжици пресято брашно
мазнина – 1 лъж. олио
щипка сол

Приготвяне:
Всичко това се разбива, докато не се получи гладка каша, подобна на боза. Но за разлика от традиционните палачинки за по-лесно, по-бързо и за да са по-дебели ги изпичаме в намазнена тавичка и силно сгорещена фурна.

Повтаряме процедурата, в зависимост от това колко пласта желаем да е нашата солена торта.

На всеки ред редим в зависимост от нашите желания и финансови възможности различни видове салати, сирена, кашкавал и колбаси.

Украсата може да направим от ситно нарязан магданоз, който да бъде полянката, върху която посредством шаблон да изрисуваме белите великденски пиленца.

За направата на пиленцата може да използваме картофено пюре с жълтък, бяла майонеза, извара или сметана.
За очички традиционно използваме по зрънце черен пипер, но ако знаете, че децата ви са много любопитни и преди да се усетите ще опитат от пиленцата, не ги изненадвайте неприятно – по-добре използвайте малко парче черна маслина. Украсете полянката със зрънца, слънце от домат или морков, цветя от репички.

С тази съвсем обикновена палачинкова торта лесно ще впечатлите децата..

Коментирай