Джинджифилът е суперхрана, която помага за облекчаването на много неразположения и доставя важни хранителни вещества на тялото. Пикантният корен допринася за повишаване на имунните защити, източник е на витамини и минерали, освен това има много мощни противовъзпалителни свойства.
Ястия, които е по-добре да приготвите с масло>>>
Най-добре е да се консумира пресен. Така хранителните вещества в джинджифила оказват най-силно своето положително влияние.
Сокът на джинджифила е невероятно полезен. Как да си го направите вкъщи?
Най-лесно е да си приготвите отвара от сварени корени, но така полезните свойства на билката намаляват.
Вместо това направете следното:
1. Обелете няколко парчета пресен джинджифил. Използвайте лъжичка за чай. Този метод е най-удобен, ако не разполагате с белачка.
2. Сложете джинджифила в блендер. Добавете към него 1 и ½ чаши вода. Пуснете на бързи обороти, докато сместа стане гладка.
3. Прецедете течността много внимателно през няколко марли или тензух. За да изцедите всички хранителни вещества, изстискайте силно с ръце пасирания джинджифил, докато насити докрай водата.
Колко време издържат твърдо сварените яйца?>>>
Така вече имате прясно изцеден джинджифил с всичките му богатства. Можете да го пиете така, а можете да му добавите малко мед и лимон, да го охладите и да консумирате в лятната жега с кубче лед.
Снимка: iStock