Снимка: istock
Сготвили сте превъзходно свинско. Пекли сте го на слаб огън най-малко два часа. Постигнали сте фантастичен топящ се в устата резултат. Едва докоснато с вилицата месото се разпада от само себе си. Това е истинска наслада за сетивата, но семейството и близките ви не успяват да изядат цялото това количество, което сте им предложили и ви остава и за утре, даже и за следващия ден.
Как да разберете дали пилешкото е развалено
Какво да правите с цялото това месо? Как да го стоплите така, че то да не изгуби качествата и соковете си и да изглежда като току-що сготвено?
Стопляне във фурната
Загрейте фурната на 100-110 градуса.
Поставете свинското и парченцата около него в тавата. Залейте го с ½ чаша вода или бульон по избор.
Поставете месото в загрятата фурна за 30 минути. Течността ще помогне на месото да се съживи и да възвърне соковете си.
Как да готвим пухкав ориз всеки път?
Стопляне на котлон
Загрейте котлона на средна температура.
Изберете най-добрия си тиган.
След като тиганът се загрее добре, излейте в него половин чаша вода и изчакайте да заври.
5 тайни на домашното гуакамоле
Намалете котлона на слабо и сложете свинското в него. Разбърквайте течността около него, за да се разпределят добре соковете.
След като месото започне да омеква преценете дали е нужна още вода. Покрийте и оставете да покъкри за 10-15 минути.
Стопляне в микровълнова
Изберете настройка за ниска температура на вашата микровълнова фурна.
Тайната на перфектно сварената киноа
Стоплете месото първо за 30 секунди.
След всеки интервал проверявайте температурата на месото и добавяйте съвсем малко течност в съда. Това се налага, за да не се втвърди месото и да се превърне в подметка, трудна за сдъвкване, тъй като микровълновата изсушава месото и извлича соковете от него.
4 причини да готвите с олио от оризови трици
Добре е да разполагате с термометър за храна. Периодично проверявайте вътрешната температура на месото между интервалите от 30 секунди загряване. Когато тя достигне 75 градуса, месото е готово.