Как да стоплите свинското така, че да изглежда току-що сготвено

Няколко домакински трика за перфектно сочно месо

21.04.2020г. / 15 33ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Сготвили сте превъзходно свинско. Пекли сте го на слаб огън най-малко два часа. Постигнали сте фантастичен топящ се в устата резултат. Едва докоснато с вилицата месото се разпада от само себе си. Това е истинска наслада за сетивата, но семейството и близките ви не успяват да изядат цялото това количество, което сте им предложили и ви остава и за утре, даже и за следващия ден.

Как да разберете дали пилешкото е развалено

Какво да правите с цялото това месо? Как да го стоплите така, че то да не изгуби качествата и соковете си и да изглежда като току-що сготвено?

Стопляне във фурната

Загрейте фурната на 100-110 градуса.

Поставете свинското и парченцата около него в тавата. Залейте го с ½ чаша вода или бульон по избор.

Поставете месото в загрятата фурна за 30 минути. Течността ще помогне на месото да се съживи и да възвърне соковете си.

Как да готвим пухкав ориз всеки път?

Стопляне на котлон

Загрейте котлона на средна температура.

Изберете най-добрия си тиган.

След като тиганът се загрее добре, излейте в него половин чаша вода и изчакайте да заври.

5 тайни на домашното гуакамоле

Намалете котлона на слабо и сложете свинското в него. Разбърквайте течността около него, за да се разпределят добре соковете.

След като месото започне да омеква преценете дали е нужна още вода. Покрийте и оставете да покъкри за 10-15 минути.

Стопляне в микровълнова

Изберете настройка за ниска температура на вашата микровълнова фурна.

Тайната на перфектно сварената киноа

Стоплете месото първо за 30 секунди.

След всеки интервал проверявайте температурата на месото и добавяйте съвсем малко течност в съда. Това се налага, за да не се втвърди месото и да се превърне в подметка, трудна за сдъвкване, тъй като микровълновата изсушава месото и извлича соковете от него.

4 причини да готвите с олио от оризови трици

Добре е да разполагате с термометър за храна. Периодично проверявайте вътрешната температура на месото между интервалите от 30 секунди загряване. Когато тя достигне 75 градуса, месото е готово.

Коментирай