Снимка: istock
Боядисването на великденски яйца е забавление за цялото семейство. Има толкова много оригинални идеи, като в някои от тях може да ползваме и естествени продукти за обагрянето на яйцата.
Днес споделяме с вас една лесна идея, в която може да ползвате обелки от жълт и червен лук.
В дълбока купа си пригответе люспите като може да ги нарежете с ножица, но не на прекалено малки парченца.
Най-добрите готварски рецепти за Великден
Яйцата се сваряват на съответна твърдост според желанията ви. Вземете едно яйце, ако е изсъхнало, го намокрете отново. Оваляйте го в люспите, за да полепнат по него. След това го завийте добре в тензух или парче чорапогащник и завържете с конец или ластик.
Следва да го потопите в желания цвят боя. Оставете го в боята 15-20 минути, след което го извадете и премахнете тензуха и люспите. След като всички яйца са боядисани може да им придадете лек блясък като ги обтриете леко с памучен тампон или кърпа, върху която сте сложили няколко капки олио.
В галерията може да разгледате идеи за боядисване на яйца: