Снимка: istock
Безспорно, когато става въпрос за хапване през лятото, всички предпочитаме леки храни, които няма да ни попречат да се отдадем на дълги разходки и забавления с приятели. Нещо вкусно и засищащо, което да ни зареди с енергия и добро настроение. Коя е храната на лятото? Това без съмнение е салатата! Във всички нейни разнообразни вариации.
Можем ли да изненадаме сетивата си, когато говорим за салати? Да, разбира се! Ще ви предложим няколко идеи, с които да разнообразите менюто си. Ето и кои са те:
Салата капрезе с диня и ягоди
Ще са ви необходими:
Смесете всичко в голяма купа. Разбъркайте леко, гарнирайте с босилека и поднесете.
Салата с царевица, бекон и халапеньо
Продукти:
Смесете всички съставки в голяма купа. Разбъркайте добре, докато се смесят. Не ви е необходима мазнина, тъй като беконът ще пусне своята. Гарнирайте с пресен магданоз.
Бърза гръцка салата
Ще ви трябват:
За дресинга:
Направете салатата като смесите доматите, краставицата, лука и маслините. Нежно натрошете сиренето и го добавете. В малка купа направете дресинга – смесете оцета, лимоновия сок, ригана, солта и пипера. На тънка струйка добавете зехтина и разбъркайте. Полейте салатата с дресинга.
Салата с авокадо и пилешко
Ще са ви необходими:
За дресинга:
В малка купа пригответе дресинга. Смесете останалите съставки и ги добавете към него. Разбъркайте добре. По желание можете да поднесете с препечен хляб или тортила.
Немска топла салата с картофи
Необходими продукти:
Сварете картофите, които предварително сте срязали наполовина. След като станат готови – отцедете излишната вода. Запържете бекона, докато придобие приятен загар. Отделете мазнината му в малка купичка. След това задушете лука. Когато той омекне, добавете оцета, водата, зехтина, горчицата и захарта. След като лукът се карамелизира, овкусете със сол и пипер. Смесете всички продукти – картофите, бекона (и неговата мазнина) и задушения лук. Разбъркайте. Най-накрая сложете и нарязания зелен лук.
Да ви е сладко!
Снимки: istock