5 идеи за вкусни гювечета

Лесно, вкусно и бързо ястие за малки и големи

15.02.2024г. / 10 36ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Гювече с пилешко

Необходими са ви:

  • 400 г пилешко месо;
  • 4 бр чушки;
  • 2 глави лук;
  • 1 скилидка чесън;
  • 150 г кашкавал;
  • сол;
  • 5 с.л. зехтин.

Нарежете пилешкото на жулиени. Загрейте мазнината, но не прекалено – и сложете нарязания лук и чесън. Задушете ги, като изсипете много малко вода. Овкусете със сол и пипер. Разпределете месото, лука и чесъна в гювечета, като най-отгоре сложите нарязани на лентички чушки и настърган кашкавал. Печете на предварително загрята фурна около 20-тина минути.

Коментирай