5 идеи за вкусни гювечета

Лесно, вкусно и бързо ястие за малки и големи

15.02.2024г. / 10 36ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Гювече с патладжан

Нужни продукти:

  • 500 г патладжани;
  • 250 г сирене фета;
  • 50 мл зехтин;
  • 2 бр чушки;
  • 1 глава лук;
  • 2 скилидки чесън;
  • 3 яйца;
  • сол;
  • магданоз;
  • черен пипер;
  • червен пипер.

Посолете патладжана и след като пусне сока си, го изпечете. Нарежете го на ситно и го размесете със сиренето. В тиган задушете лука, чесъна и чушките. Смесете задушените зеленчуци и патладжана. Сложете в гювече и печете. След като стане готово (след около 15 минути), добавете щипка магданоз и чукнете едно яйце. Върнете отново във фурната, докато яйцето стане готово.

Коментирай