Снимка: istock
Искате да хапнете нещо италианско, лесно, вкусно? Нещо, което гали небцето и ви кара да се чувствате у дома? За всички любители на съчетанието на месо, сирене и паста, предлагаме една прекрасна рецепта, която ще ви накара да се усмихнете. Това е лазаня с макарони и сирене. Какви съставки са ви необходими?
Ето ги и тях:
За соса от сирена:
Първата стъпка от приготвянето на рецептата е да загреем половината от зехтина и да задушим мляното месо и панчетата, докато придобият златист цвят. След това оставете настрана. Добавете останалата мазнина и запържете леко лука, целината и моркова, докато омекнат. Прибавете чесъна, гответе само още минута и върнете месото отново в тигана. Сложете виното и гответе докато съдържанието остане наполовина. Размесете доматеното пюре, доматите, бульона, дафиновия лист, розмарин, захарта. Задушете под капак за около 30 минути. След това махнете капака и оставете още 10 минути.
През това време направете соса от сирена – разтопете маслото, добавете брашното и бъркайте около 2 минути. Добавете горчицата, отстранете от огъня и добавяйте млякото малко по малко. Отново сложете на котлона – този път разбъркайте за около 5-6 минути, до получаването на гладка консистенция. Добавете индийското орехче, пармезана и 80 г чедър. Овкусете.
Накрая – загрейте фурната до 200 градуса. Сварете макароните в подсолена вряща вода за около 5 минути. Отцедете и добавете към соса от сирена. Разпределете мляното месо на дъното на четвъртита тавичка. Върху него сложете макароните и сирената. Върху тях поръсете останалия чедър и моцарелата. Печете 25-30 минути, докато хване приятна кафява коричка. Оставете да се охлади и по желание добавете няколко листа босилек, преди да сервирате.
Да ви е сладко!
Вижте още: