Рецепти за хляб без брашно
Можете да замените традиционния хляб с негова алтернатива без брашно
15.03.2024г. / 14 14ч.
Мария Василева
Домашен хляб от червена леща. Снимка: личен архив на автора.
Хляб от ленено семе
Ще ви трябват:
Първата стъпка от приготвянето на хляба е смилането на лененото семе с блендер. След като се получи фино брашно, към него добавете солта. Разбийте яйцата с водата и содата и ги добавете към лененото брашно. Разбъркайте добре. Сместа би трябвало да наподобява кексово тесто, но по-гъста. Изсипете в подходяща форма, която преди това сте покрили с хартия за печене. Печете на загрята на 190 градуса фурна за около 40 минути. Охладете и се насладете на този вкусен хляб без брашно.
Лесен начин да накарате тестото да бухва безотказно
Да ви е сладко!