Снимка: istock
Вероятно вече сте чували за този нашумял хранителен режим. Кето диетата се характеризира с приемането на мазнини и протеини, а въглехидратите са сведени до минимум. Ако обаче обичате да си хапвате сладко, има начин чрез който да си го хапвате. В следващите редове ще ви предложим няколко неустоими варианти за кето десерти, с които ще изненадате не само себе си, но и гостите си. Ето ги и тях:
Кето фъдж
За неговото приготвяне ще ви трябват:
Намажете тавичка за печене със съвсем малко масло. Отгоре сложете хартия за печене, която да покрива стените на тавичката. В голяма купа разбийте крема сиренето и маслото, докато сместа стане пухкава. Добавете еритритола, какаото и готварската сметана, и отново разбийте, докато всички съставки се смесят добре. Разтопете шоколада и го добавете към сместа и разбъркайте добре. Изсипете сместа за фъдж в тавичката, която вече сте подготвили. Заравнете отгоре с шпатула. Поръсете с начуканите орехи и съвсем леко ги притиснете. Замразете във фризер за около 20 минути. Нарежете на квадратчета и сервирайте.
Кето чийзкейк
Необходими продукти:
Загрейте фурната до 220 градуса. Намаслете форма за печене и я покрийте с хартия за печене или фолио. За да направите „блата“ на чийзкейка, смесете в купа двата вида брашно, кокоса и маслото, и ги изсипете във формичката. Притиснете блата добре отгоре и отстрани. Оставете го да се охлади в хладилник. През това време направете пълнежа, като в голяма купа разбиете крема сиренето и заквасената сметана. След това добавете към тях стевията и ванилията, и отново разбъркайте. Добавяйте яйцата едно по едно и разбивайте добре след прибавянето на всяко. Разстелете внимателно пълнежа върху коричката. По средата на скарата на печката сложете тава с решетка (за печене на водна баня), а отгоре сложете формата с чийзкейка. Изсипете гореща вода, която да покрива формата до половината. Печете около час (или повече, ако е необходимо). В средата трябва да остане с консистенция на гъсто желе. Извадете от фурната, оставете да се охлади и сложете в хладилник за поне 5 часа или за цяла нощ. Нарежете на парченца и гарнирайте с ягоди.