3 идеи за пролетни ястия

Пригответе си вкусна паста с аспержи

22.03.2024г. / 09 46ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Паста с аспержи и сметана

Необходими съставки:

  • 1 връзка аспержи;
  • 140 мл сметана за готвене;
  • 2 скилидки чесън;
  • 50 г пармезан;
  • 250 г талиатели.

Първата стъпка от приготвянето на това ястие е подготовката на аспержите. Отрежете и изхвърлете дървесните краища, след което отрежете върховете далеч от стъблата (не ги изхвърляйте). След това изсипете сметаната в малка тенджерка и я оставете да заври, заедно с чесъна. Отстранете от котлона, махнете чесъна и оставете настрана. Сложете аспержите във вряща подсолена вода за около 4-5 минути, докато омекнат, отцедете ги и ги сложете в сметаната, заедно с 25 г настърган пармезан. Разбийте с пасатор до гладкост. Сварете пастата според инструкциите, след което добавете и връхчетата на аспержите (около 2 минути преди края на времето за готвене). Отцедете пастата, затоплете сметаната и ги смесете заедно. Добавете връхчетата аспержи и декорирайте с тънки филийки от останалия пармезан.

Свързани статии

Коментирай