Снимка: istock
Паста с аспержи и сметана
Необходими съставки:
Първата стъпка от приготвянето на това ястие е подготовката на аспержите. Отрежете и изхвърлете дървесните краища, след което отрежете върховете далеч от стъблата (не ги изхвърляйте). След това изсипете сметаната в малка тенджерка и я оставете да заври, заедно с чесъна. Отстранете от котлона, махнете чесъна и оставете настрана. Сложете аспержите във вряща подсолена вода за около 4-5 минути, докато омекнат, отцедете ги и ги сложете в сметаната, заедно с 25 г настърган пармезан. Разбийте с пасатор до гладкост. Сварете пастата според инструкциите, след което добавете и връхчетата на аспержите (около 2 минути преди края на времето за готвене). Отцедете пастата, затоплете сметаната и ги смесете заедно. Добавете връхчетата аспержи и декорирайте с тънки филийки от останалия пармезан.