Снимка: istock
С идването на Великден, вероятно се питате как ще успеете да хапвате вкусно, без това да навреди на формата ви. Ако не искате с лека ръка да пропилеете постигнатото с много труд във фитнеса, в следващите редове ви предлагаме няколко идеи за кето козунак. Ето ги и тях:
Кето козунак със стафиди
Необходими продукти:
В купа смесете яйцата, подсладителя, сиренето. Разбъркайте много добре, за предпочитане с миксер. Изсипете бакпулвера в брашното, разбъркайте добре и пресейте. След това добавете към яйчената смес. Накрая прибавете и стафидите (по желание можете да ги накиснете предварително в ром или някакъв ликьор, а след това да ги отцедите). Ако желаете, можете да оформите козунака като го сплетете, ако не – просто го изсипете в леко намаслена правоъгълна форма за печене на хляб или кекс.
Опитайте рецептата за козунака на баба:
Кето козунак със сирене
Ще ви трябват:
Тази рецепта за кето козунак е базирана на основата на популярният кето моцарелен хляб. За да си го приготвите под формата на козунак, първата стъпка е да разтопите моцарелата и крема сиренето на водна баня или на микровълнова фурна. Добавете всички останали съставки, оставете да се охлади и сложете в хладилник, за да стегне. По желание можете да оформите с плетене или да изсипете във форма за печене на хляб. Печете на 190 градуса до получаване на приятен златист загар. Ако желаете, можете да поръсите с разтопен черен шоколад.