3 вкусни рецепти за кето козунак (ВИДЕО)

Хапнете вкусно и останете във форма

02.05.2024г. / 14 23ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Нисковъглехидратен кето козунак

Необходими продукти:

  • 100 г кокосово брашно;
  • 100 г бадемово брашно;
  • 7 г мая (суха);
  • 125 мл сметана;
  • 3 с. л. еритритол;
  • 3 яйца;
  • 20 г масло.

Тази рецепта е доста лесна. Като за начало, затоплете сметаната и изсипете вътре маята, разбъркайте докато шупне. След това добавете към нея яйцата, разтопеното масло и еритритола. Пресейте брашната и ги добавете към яйчено-сметановата смес. Разбъркайте много добре до получаването на меко тесто. Оставете настрана за около час, за да може да втаса. Ще забележите, че няма да има огромна разлика в обема на тестото, но то със сигурност ще е по-пухкаво. След това изпечете вашия козунак. Загрейте предварително фурната на 180 градуса и печете до получаването на приятен кафеникав загар.

Свързани статии

Коментирай