3 вкусни рецепти за кето козунак (ВИДЕО)
Хапнете вкусно и останете във форма
02.05.2024г. / 14 23ч.
Мария Василева
Снимка: istock
Нисковъглехидратен кето козунак
Необходими продукти:
Тази рецепта е доста лесна. Като за начало, затоплете сметаната и изсипете вътре маята, разбъркайте докато шупне. След това добавете към нея яйцата, разтопеното масло и еритритола. Пресейте брашната и ги добавете към яйчено-сметановата смес. Разбъркайте много добре до получаването на меко тесто. Оставете настрана за около час, за да може да втаса. Ще забележите, че няма да има огромна разлика в обема на тестото, но то със сигурност ще е по-пухкаво. След това изпечете вашия козунак. Загрейте предварително фурната на 180 градуса и печете до получаването на приятен кафеникав загар.