Снимка: istock
Пролетта е тук и с нея идва и желанието за нещо ново и свежо. За да подобрите усещането за самите себе си и своето настроение, в следващите редове ви предлагаме няколко лесни и свежи рецепти. Ето ги и тях:
Пролетна салата с козе сирене
Ще са ви необходими:
За сиренето:
За салатата:
Първата стъпка от приготвянето на салатата е сиренето. Нарежете го на кубчета, които да не са много дебели. Сложете го във фризер за около 30 минути. В плитка купа разбийте яйцата и подправете със сол и черен пипер. В друга купа изсипете галетата. Извадете сиренето и го поставете първо в яйцата, след това в галетата. Подредете парченцата върху малка тава за печене. Ако сиренето започне да става меко, сложете го във фризера за 10-ина минути. В средно голям тиган загрейте олиото. Запържете сиренето за около 2 минути от едната страна, а след това и от другата, докато придобие златист загар. Готовите парчета сирене сложете в чиния, върху която предварително сте поставили кухненска хартия. Поръсете ги със сол (обикновена или морска). В малка купа разбийте зехтина, лимоновия сок, чесъна, оцета и меда. Добавете сол и черен пипер. В голяма купа нарежете и смесете бейби спанака, доматите, краставиците и лука и овкусете. Отгоре добавете парченцата козе сирене.
3 рецепти за нискокалорична вечеря
Пиле с лимон и сметана
Ще ви трябват:
В голяма купа смесете брашното, заедно с 30 г от пармезана, чесъна на прах и кората от лимон. Подправете със сол и пипер и разбъркайте добре. Потопете пилешките гърди в сместа от брашно, сложете ги в чиния и оставете настрана. В по-дълбок тиган загрейте мазнината и пържете пилешкото и от двете страни докато придобие златист загар. Оставете ги върху кухненска хартия. Намалете температурата и добавете маслото в тигана. Наситнете чесъна и го запържете за около 1 минута, добавете и спанака и гответе докато омекне. Прибавете пилешкия бульон, сметаната и останалия пармезан. Ако е необходимо, овкусете със сол и пипер. Разбъркайте. Нарежете лимона на полумесеци и ги добавете в тигана, гответе за 3-4 минути. Сложете пилешкото и гответе заедно още няколко минути. Преди да сервирате, гарнирайте с босилек.
3 високопротеинови закуски, с които да се заредите с енергия
Мароканска салата с моркови
Необходими продукти:
В голяма купа смесете морковите, стафидите, фъстъците, кориандъра и зеления лук. В по-малка купичка разбъркайте добре заедно зехтина, сока и настърганата кора от лимона, чили пастата, меда, чесъна, джинджифила и кимиона. Изсипете така получения дресинг върху салатата и овкусете със сол и черен пипер.