Снимка: istock
Скариди с доматен сос и полента
Ще ви трябват:
За полентата:
Загрейте мазнината в голям тиган на средновисока температура. Задушете лука, заедно с черния пипер. Добавете виното и задушете докато се редуцира наполовина (около 4 минути). Добавете доматите, заедно със сока им. Оставете да къкри за окло 10 минути, като през това време ги натрошавате леко с дървена лъжица. Поръсете скаридите със сол и черен пипер. Сложете ги в тигана, като ги обръщате, за да се покрият със соса. Оставете да къкрят, докато се сварят (около 4 минути). Добавете маслините, каперсите и мащерката и задушете за около минута. Ако е нужно, коригирайте вкуса с подправки.
За полентата:
Загрейте водата до кипване. Сложете царевичния грис, заедно с мазнината и подправките. Варете докато се сгъсти – първо на по-силен огън, а след това на по-лек. След като е готово, добавете сиренето и свежите билки. В две чинии разпределете по равно полентата като оформите като кръг. Отгоре сложете скаридите със соса.