Снимка: istock
Обичате ли да готвите? Дори и готвенето да не е сред любимите ви занимания, няма няма да отречете, че обичате домашната вкусна кухня. За да бъде тя обаче такава е важно какви подправки да добавим към нашите рецепти. Днес споделяме с вас малко информация за това как да добавите повече вкус и аромат в чинията си.
Кои подправки към кои храни си подхождат? Вижте в следващите редове.
Говеждо месо - подправките, с които може да го комбинирате са дафинов лист, чили, къри, копър, джинджифил, горчица, червен пипер, майорана, риган, магданоз, розмарин, мащерка.
Свинско месо – Подхождат му аромати, като бахар, босилек, кардамон, карамфил, къри, джинджифил, майорана, горчица, риган, червен пипер, магданоз, розмарин, градински чай, чубрица, мащерка.
Агнешко месо – Повече вкус ще му придадат босилек, кардамон, къри, копър, майорана, мента, риган, червен пипер, розмарин, куркума.
Запечени сандвичи с билково масло и сирене
Птиче месо – Прекрасно може да овкусите с бахар, анасон, дафинов лист, лют червен пипер, къри, копър, джинджифил, майорана, горчица, индийско орехче, червен пипер, магданоз, черен пипер, градински чай, чубрица, естрагон, мащерка.
Риба – Рибата обича подправки като бахар, анасон, босилек, дафинов лист, лют пипер, див лук, къри, копър, джинджифил, майорана, индийско орехче, риган, червен пипер, магданоз, естрагон, мащерка.
Скариди – чесън, лют червен пипер, сушена лимонова кора, естрагон.
Раци – естрагон, чили, босилек.
За хляб – див лук, розмарин, риган, магданоз.
Сирене – овкусете вашето сирене с босилек, копър, магданоз, мащерка, градински чай.
Яйца – яйцата стават по-вкусни с босилек, див лук, копър, магданоз, мащерка, розмарин.
С какво да заместите вредните съставки в сладкишите
Плодове – Плодовете също може да овкусите, когато ги поднасяте под различна форма. Подходящи вкусове за тях са бахар, анасон, канела, карамфил, къри, джинджифил, мента, индийско орехче, черен пипер.
Зеленчуци
Зелен фасул - копър, майорана, индийско орехче, риган. Червено цвекло - бахар, индийско орехче.
Броколи - горчица, индийско орехче, градински чай.
Моркови - копър, индийско орехче, магданоз, розмарин, мащерка.
Краставици - босилек, копър, магданоз.
Как правилно да използвате различните мазнини за готвене
Гъби - чесън, градински чай.
Грах - майорана, мента.
Домашно масло от сметана
Картофи - див лук, кимион, копър, чесън, боздуган, розмарин, естрагон.
Тиква - кардамон, джинджифил, индийско орехче, канела.
Домат -- бахар, босилек, карамфил, кимион, копър, майорана, риган.
Ориз – той си подхожда с вкусове като лук, кимион, къри, индийско орехче, магданоз, шафран, куркума.
Снимка: istock