Снимка: istock
Ако обичате сладки изкушения, но се опитвате да водите здравословен начин на живот, може би изпитвате трудност да съчетаете и двете. Е, в живота няма невъзможни неща! Ето защо, в следващите редове ще ви предложим няколко десерта, на които ще можете да се насладите без угризения или пък да ги хапнете след тренировка.
Кето шоколадови бисквитки (само 100 калории)
Необходими продукти:
Загрейте предварително фурната на 180 градуса и подгответе силиконова подложка за печене или подходяща тавичка, както и хартия за печене. В голяма купа смесете кокосовото брашно, содата, кокосовите стърготини и солта. Оставете настрани. В по-малка купичка сложете яйцата, маслото, кленовият сироп и ваниловият екстракт, разбъркайте докато съставките се смесят добре. Размесете сухите и мокрите съставки, като накрая сложите и шоколадовия чипс. Загребете малка част от тестото с помощта на супена лъжица. Разположете бисквитките на около 5 см една от друга. Натиснете ги отгоре с пръсти и поръсете малко шоколадов чипс. Печете за около 10-12 минути, докато придобият златист загар. Изчакайте още 10 минути, докато изстинат бисквитките. По желание, разтопете малко чипс на водна бяна и поръсете отгоре.
Здравословен шоколадов кейк (само 89 калории на парче)
Ще са ви необходими:
Загрейте фурната на 180 градуса и си подгответе форма за печене на торта с падащо дъно, както и хартия за печене. В голяма купа смесете брашното, еритритола, какаото, содата и солта и разбъркайте добре. Добавете ваниловия екстракт, абълковия оцет, както и неподсладеното абълково пюре. Разбъркайте. Най-накрая изсипете водата и размесете добре, докато съставките се смесят напълно. Сложете сместа във формата за печене и печете за около 25-30 минути или до суха клечка. Извадете готовият блат след като изстине. По желание, можете да съхранявате и във фризер.
Шоколадов крем (172 калории)
Ще ви трябват:
*по желание – шоколад или шоколадов чипс без захар за поръсване
Сложете в блендер бананите, какаото и бадемовият тахан и пасирайте за 2-3 минути. Можете да консумирате веднага или да замразите във фризер за 2 часа, докато придобие твърдост на сладолед. По желание, поръсете с настърган шоколад или шоколадов чипс.