Снимка: iStock
Независимо дали сте алергични към глутен или не, ако не го консумирате към последното си хранене за деня, можете значително да облекчите работата на храносмилателната си система, да намалите подуването и тежестта в стомаха.
Ето защо в следващите редове ви предлагаме няколко вкусни идеи за рецепти без глутен:
Необходими продукти:
Подредете всички подготвени съставки в близост до печката, тъй като приготвянето в тази рецепта става бързо. В тиган с незалепващо покритие загрейте 1 с. л. зехтин. Добавете картофените спагети и сол и гответе, като разбърквате от време на време, докато леко омекнат, но са все още малко хрупкави (около 2 до 3 минути). Междувременно в голям тиган на средно слаб огън разтопете маслото с останалата 1 супена лъжица зехтин. Добавете черен пипер и гответе най-много минута. Добавете нудлите, пармезана и пекориното и разбъркайте леко, докато се смесят; подправете със сол, ако е необходимо. Разделете нудлите в купички. Отгоре поръсете с още пармезан и черен пипер.
За да си го приготвите, ще ви трябват:
В средно голям тиган запечете леко бекона, като разбърквате от време на време, докато стане хрупкав и пусне малко мазнина (за около 6 до 8 минути). Прехвърлете бекона в чиния. Оставете мазнината в тигана. Върнете тигана на средно висока температура. Добавете нарязаните гъби, лук, 1 с. л. олио, 1/4 чаена лъжичка сол и 1/4 чаена лъжичка черен пипер и гответе, като разбърквате от време на време, докато зеленчуците омекнат (за около 6 до 8 минути). Добавете ситно нарязан чесън и мащерка и гответе, като разбърквате, докато се появи аромат (около 1 минута). Налейте виното и гответе, докато се изпари (още около 1 минута). Добавете спанака и разбъркайте, докато той омекне. Отстранете тигана от котлона, добавете сиренето грюер и наситнения бекон. Оставете леко да се охлади. Загрейте фурната до 220 градуса. Разрежете месото надлъжно през средата. Разгънете като книга и сложете найлоново фолио и начукайте свинското. Подправете го от двете страни с 3/4 ч. л. сол. Разстелете гъбената смес върху изрязаната страна на филето на равномерен слой. Започвайки от дългия край, навийте плътно филето, за да покриете сместа от гъби. Закрепете с ленена връв и поставете върху хартия за печене. Намажете с останалата 1 супена лъжица масло. Печете свинското за около 25-30 минути. Оставете да изстине 10 минути преди нарязване. Прехвърлете свинското месо в чиния. Отгоре поръсете с прясно нарязан магданоз.
Ще ви трябват:
Подправете пилето с червен пипер, сол и черен пипер. Във висок тиган загрейте 1 с. л. олио на средно силен огън. Гответе месото, като го обръщате, докато стане златистокафяво от двете страни. Прехвърлете в чиния. В същия тиган загрейте останалата 1 с. л. мазнина. Гответе лука, като разбърквате от време на време, докато леко омекне и започне да става златист (за около 5 минути). Добавете ситно нарязаната люта чушка, чесъна и джинджифила и гответе, като разбърквате. Добавете доматите и доматеното пюре, докато доматите омекнат и доматеното пюре леко се запече. Прибавете млякото и кафявата захар и оставете да заври, като разбърквате, докато захарта се разтвори. Сложете пилето обратно в тигана. Гответе, докато пилето стане готово (още около 1 минута). Отстранете от огъня. Разбъркайте и добавете ситно нарязан кориандър и сок от лайм.