Бърз коледен сладкиш с марципан и круши за перфектната коледна вечеря
Препоръчан материал от партньор на az-jenata.bg
Препоръчан материал от партньор на az-jenata.bg
Снимка: Lidl.
Любителите и познавачите на десерти са единодушни, че сладките изкушения са най-важната част от всяко меню! Десертът е последният елемент на масата, на който всички гости се наслаждават, и трябва да носи истинско удовлетворение. И когато коледните празници вече са почти на прага ни, е хубаво да разполагаме в арсенала и с едно бързо решение за перфектния десерт.
Идеята за тази рецепта идва от Lidl и техния богат и разнообразен сайт с рецепти, с които лесно да впечатлите вашите гости.
Преди да преминем към приготвянето на вкусния коледен сладкиш с круши и марципан, ще споделим, че всички продукти от тази рецепта може да откриете в най-близкия Lidl магазин, в който ви очакват и популярните празнични серии Favorina и Deluxe. Te събират в себе си палитра от сладки и солени вкусове, като двете марки предлагат готови и качествени решения за десерти, с които заслужено да изпълните всички вкусови предпочитания на вашите гости.
Ето и необходимите продукти за 12 порции от празничния сладкиш с круши и марципан:
Хитринка: в сайта с рецепти на Lidl може да зададете точния брой порции, които искате да приготвите.
● марципан – 120 г
● краве масло – 60 г
● прясно мляко – 50 мл
● захар – 60 г
● бахар – 1 ч. л.
● лимонов сок – 1. ч. л.
● яйца – 4 броя
● брашно от спелта – 280 г
● бакпулвер – 1 с. л.
● круши – 2 броя
● орехи (смлени) – 80 г
● пудра захар
Начин на приготвяне:
Настъргвате на едро марципана и го разбивате заедно с маслото, млякото, захарта и бахара в кухненски робот или с миксер до кремообразна смес. След това добавяте лимоновия сок и яйцата, като продължавате смело да разбърквате.
След това загрявате фурната на 175° C и пресявате брашното и бакпулвера, като ги добавяте към купата и отново разбърквате.
Следващата стъпка е да обелите крушите и да ги нарежете на четвъртинки. След това намаслявате тавичка за печене и поръсвате половината от орехите на дъното. Изсипвате тестото отгоре и разпределяте резените круши върху него. Отгоре настилате втората половина от орехите и печете готовата смес за около 35 – 40 минути.
За финал поръсвате с пудра захар на вкус и та-дам! Вашият коледен сладкиш с марципан и круши е готов за по-малко от час, а неговият незабравим вкус ще се помни чак до следващата година!
Още много празнични рецепти ще откриете в специалната секция в сайта на Lidl и в мобилното приложение Lidl Plus.