Снимка: iStock
Въпреки празничното настроение и задаващите се още няколко почивни дни, не бива да се отдалечавате прекалено много от вашите цели – да изглеждате и да се чувствате добре. В следващите редове ви предлагаме няколко идеи за разядки, които няма да нарушат режима ви. Ето ги и тях:
Краставични хапки с фета и нар
За да си ги приготвите, ще ви трябват само:
По желание: пресен магданоз, босилек, пресен смлян чесън, сол, зехтин екстра върджин
Нарежете краставиците на по-дебели кръгчета. Отгоре сложете избрания вид сирене. Ако желаете, можете да овкусите с малко подправки или зехтин. Поръсете със семена от нар.
Гъбени хапки с пълнеж от бекон и сирене
Необходими продукти:
Загрейте фурната до 180 градуса. Изплакнете гъбите, подсушете ги, като отстраните пънчетата. Поставете директно върху решетката и печете, като отдолу поставите тава с алуминиево фолио, за да не изцапате фурната си. Поръсете гъбите със сол и запечете за 15 минути. Докато са във фурната, загрейте олиото в тиган на среден огън и гответе бекона, докато стане хрупкав. Оставете настрана върху хартиена кърпа, за да се отцеди. След като изстине нарежете на малки парчета. Добавете чесъна в тигана и гответе, докато той пусне аромата си, а след това добавете спанака и зелето. Гответе, докато омекнат. Сложете и крема сиренето и продължете да готвите на ниска степен, докато се разтопи и се смеси добре със зеленчуците. В малка купа комбинирайте бекона, спанака, 1 с. л. пармезан, черен пипер на вкус и разбъркайте добре. Обърнете гъбите и сипете пълнеж във всяка една от тях. Поставете в подходяща тава и печете още 10 минути, като поръсите последната супена лъжица пармезан отгоре. Сервирайте топли.
Нискокалорични хапки с пилешка салата
За тях ще ви трябват:
За гарнитура по желание, можете да добавите черни или зелени маслини
Нарежете краставицата на средно големи кръгчета или квадратчета. Пригответе месото (варено или печено), а след това го наситнете с помощта на кухненски робот или вилица. В купа старателно смесете пилето, майонезата, кориандъра, лука и кимиона, като добавите сол и черен пипер. В чинията, в която ще поднесете разядката, поставете парче краставица. Върху краставицата сложете една препълнена супена лъжица от пилешката салата, а отгоре друго парче. Фиксирайте с клечка за зъби. Ако желаете, поставете маслинка в горната част на клечката. Съхранявайте хапките в хладилник.
Пълнени пръчици от целина
Необходими продукти:
Киселите краставички и маслините се нарязват на ситно и се отделят настрани. В малка купа разбийте крема сиренето, майонезата и сока от краставичките, докато се смесят. След това разбъркайте заедно с киселите краставички, маслините и пеканите. Напълнете пръчиците целина. Съхранявайте в хладилник.
Да ви е сладко!