3 рецепти за здравословни сладкиши с шоколад 

Изненадайте гостите си с бонбони от фурми

27.01.2024г. / 06 00ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Бисквитки с шоколад 

Необходими продукти:

  • 1 ½ ч. ч. бадемово брашно 
  • 1/3 ч. ч. брашно от тапиока 
  • 1/2 ч. л. сода бикарбонат 
  • 1/4 ч. л. морска сол 
  • 1/4 ч. ч. кокосово масло (на стайна температура) 
  • 1/4 ч. ч. масло от кашу 
  • 1/4 ч. ч. кокосова захар 
  • 1 голямо яйце 
  • 1 ч. л. ванилов екстракт 
  • 1 чаша шоколадов чипс

Загрейте фурната до 180 градуса. Подгответе квадратна форма за печене, като покриете с тънък слой мазнина и застелете с хартия за печене. В средно голяма купа разбийте заедно сухите съставки: двете брашна, содата и морската сол. В по-голяма купа използвайте миксер, за да разбиете заедно мокрите съставки: кокосовото масло, маслото от кашу, кокосовата захар, яйцето и екстракта от ванилия. Разбийте, докато се смесят добре. Изсипете сухите съставки към мокрите. Добавете и шоколадовия чипс. С помощта на шпатула разпределете тестената смес равномерно в подготвената тава. Прехвърлете във фурната и печете 25 минути. Извадете от фурната и охладете за 15-20 минути. След това нарежете на равни блокчета.

Свързани статии

Коментирай