Снимка: iStock
Пиле с пармезан, доматен сос и моцарела
Необходими продукти:
Разполовете пилешките гърди през средата, след което поставете 4-те парчета между листове прозрачно фолио и ги начукайте с точилка, докато станат с дебелината на монета. Потопете в разбитите яйца, след това в галетата (смесена с половината от пармезана). Оставете в чиния в хладилника, докато правите соса. Загрейте 1 супена лъжица зехтин и сгответе чесъна за около 1 минута. След това налейте половин буркан доматен сос, като добавите пудра захар и риган. Подправете и оставете да къкри за 5-10 минути. Загрейте грил тиган до висока степен и гответе пилето за 5 минути от всяка страна, след което го махнете. Изсипете доматения сос в плитък съд и наредете месото. Разпръснете равномерно накъсани парчета моцарела и останалия настърган пармезан и запечете за около 3-4 минути, докато сиренето се разтопи и сосът шупне. Сервирайте със зеленчуци или салата, малко паста или сварени картофи, ако желаете.