Снимка: iStock
Бургери със скариди, сьомга и пикантна майонеза
Необходими продукти:
Разбийте за кратко половината скариди, половината сьомга, пресния лук, лимоновата кора и половината кориандър в кухненски робот, докато се образува груба паста. Прехвърлете в купа, разбъркайте останалата част от скаридите и сьомгата, подправете добре и оформете четири бургера. Охладете за 10 минути. Смесете заедно майонезата и чили соса в малка купа, подправете и добавете малко лимонов сок на вкус. Смесете марулята с краставицата, залейте с малко от останалия лимонов сок и 1 ч. л. зехтин, след което оставете настрана. Загрейте останалия зехтин в голям тиган и запечете бургерите за 3-4 минути от всяка страна или докато хванат хубава коричка. Запечете и бургерите. Сервирайте със салата отстрани или в препечените хлебчета за бургери. По желание добавете пикантна майонеза.
Да ви е сладко!