Снимка: iStock
Салата „Коб“ с пуешко и авокадо
Необходими продукти (за 4 порции):
Загрейте предварително грил тиган на средно силен огън за 2 минути. Намажете пуешкото с 1 чаена лъжичка зехтин и поръсете с половината сол. Печете всяко пуешко филе за около 4 минути, обърнете и продължете да готвите, докато стане непрозрачно в средата. Нарежете на хапки. За да приготвите дресинга смесете оцета, горчицата, 1 супена лъжица вода и останалите 2 чаени лъжички зехтин и 1/8 чаена лъжичка сол в стъклен буркан. Разклатете добре. В голяма купа разбъркайте спанака с 2 супени лъжици от дресинга. Подредете пуешкото, бекона, авокадото, доматите и сиренето върху канапе от спанак. Поръсете с останалия дресинг върху салатата и подправете с черен пипер на вкус.
Една порция съдържа: 288 калории, 34 г протеин, 10 г въглехидрати (5 г фибри), 13 г мазнини.
Видео рецепта за турска разядка Езме: