Снимка: iStock
Грилована сьомга на скара с пикантна салца от манго
Необходими продукти:
Комбинирайте зехтина и подправката каджун в голяма купа. Добавете сьомгата и внимателно я овъргаляйте в пастата от подправки, за да се покрие. Поставете филетата в чиния с кожата надолу и подправете с 1/2 чаена лъжичка сол. В средна купа смесете останалата 1/4 чаена лъжичка сол със ситно нарязани манго, авокадо, киви, шалот, лютата чушка, кориандър и сок от лайм. Минете решетките за грил или грил тигана с хартиена кърпа, навлажнена с шафраново масло. Включете грила или грил тиган на средно висока степен, докато се загрее. Включете кухненския вентилатор, ако готвите на печка. Поставете филетата върху скарата/грил тигана с кожата нагоре и гответе 3–4 минути. (Не местете филетата през това време или може да залепнат.) Обърнете филетата и гответе с кожата надолу, докато рибата стане средно изпечена в центъра (около 3 минути). Прехвърлете рибата в чинии и сервирайте със салцата, поръсена отгоре.
Съвет: за да запазите рибата влажна, оставете кожата ѝ, но просто не я яжте.
Порции: 4
Хранителна стойност (на порция): Калории: 464; Обща мазнина: 25 г; Наситени мазнини: 5 г; Мононенаситени мазнини: 13 г; Въглехидрати: 14 г; Диетични фибри: 4 г; Захар: 7 г; Протеин: 41 г.