4 рецепти, с които да употребим козунаците от Великден

Направете си козуначен крем карамел

07.05.2024г. / 11 24ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Козуначен крем карамел

Необходими продукти:

  • 100 г бяла захар (за карамелизиране)
  • 30 г захар (за млякото)
  • стар козунак
  • 3 яйца
  • 400 мл мляко
  • ванилия

Това е най-сложната за изпълнение рецепта, но си струва. Първата стъпка е да подготвите две тави – една по-голяма и друга по-малка (която да влезе в нея). Карамелизирайте 100 грама захар в по-малката тава, а отгоре подредете нарязаните козуначени филии. Залейте ги със смес от разбити яйца, мляко, ванилия и 30 г захар. Оставят се така за известно време, за да попие течността. Печете за около час или до готовност на водна баня в загрята фурна.

Свързани статии

Коментирай