Снимка: iStock
Агнешкото месо е изкушаващо вкусно, особено след като го извадите от фурната. Ароматът и запечената коричка със сигурност ще ви накарат да си вземете поне едно парченце. Но ако ви остане доста месо, което се чудите какво да правите, в следващите редове ще ви дадем някои идеи.
Пикантни нудли с агнешко
Необходими съставки:
Сварете нудлите в тиган с вряща подсолена вода за 1-2 минути или докато омекнат. Отцедете, като запазите 100 мл от водата. Загрейте олиото в уок тиган на силен огън и запържете лука за 5 минути до светло златисто. Добавете чушката и броколите и запържете за 5-6 минути или докато омекнат, като добавите капка от запазената вода за последните 2 минути, за да се задушат броколите. След като водата се изпари, добавете чесъна, запържете за 1 минута, след това добавете агнешкото, като разбърквате, запържете за 2-3 минути или докато стане горещо. Добавете лютия сос, меда, соевия сос и нудлите. Разбъркайте всичко за минута, като добавите капка от запазената вода, за да покриете нудлите. Отгоре поръсете с кориандъра и пресния лук.