3 рецепти с агнешкото от Великден

Направете си гирос с агнешко

07.05.2024г. / 11 00ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Агнешкото месо е изкушаващо вкусно, особено след като го извадите от фурната. Ароматът и запечената коричка със сигурност ще ви накарат да си вземете поне едно парченце. Но ако ви остане доста месо, което се чудите какво да правите, в следващите редове ще ви дадем някои идеи. 

Пикантни нудли с агнешко 

Необходими съставки:

  • 2 пакета нудли 
  • 1 с. л. растително масло 
  • 1 глава лук, нарязана на ситно 
  • 1 червена чушка, нарязана на ситно 
  • 150 г броколи с дълги дръжки, подрязани и нарязани на хапки 
  • 2 скилидки чесън 
  • 200 г остатъци от агнешко печено, нарязано 
  • 1-2 с. л. лют сос
  • 1 с. л. течен мед 
  • 1 с. л. тъмен соев сос 
  • ½ малка връзка кориандър
  • 4 стръка зелен лук, нарязан на филийки 

Сварете нудлите в тиган с вряща подсолена вода за 1-2 минути или докато омекнат. Отцедете, като запазите 100 мл от водата. Загрейте олиото в уок тиган на силен огън и запържете лука за 5 минути до светло златисто. Добавете чушката и броколите и запържете за 5-6 минути или докато омекнат, като добавите капка от запазената вода за последните 2 минути, за да се задушат броколите. След като водата се изпари, добавете чесъна, запържете за 1 минута, след това добавете агнешкото, като разбърквате, запържете за 2-3 минути или докато стане горещо. Добавете лютия сос, меда, соевия сос и нудлите. Разбъркайте всичко за минута, като добавите капка от запазената вода, за да покриете нудлите. Отгоре поръсете с кориандъра и пресния лук.

Свързани статии

Коментирай