3 рецепти с агнешкото от Великден

Направете си гирос с агнешко

07.05.2024г. / 11 00ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Агнешко с мека билкова салата и дресинг от ментов сос 

Ще ви трябват:

  • 2-3 с. л. зехтин 
  • 300 г остатъци от агнешко печено или агнешки пържоли от бут 
  • 200 г кисело мляко 
  • 1 с. л. червен винен оцет 
  • ½ скилидка чесън, счукана 
  • 60 г кресон 
  • малка връзка копър, накъсана 
  • ½ малка връзка магданоз

За дресинга с ментов сос:

  • 2 с. л. зехтин 
  • 2 с. л. червен винен оцет 
  • 1 с. л. пудра захар 
  • малка връзка мента
  • 1 шалот, нарязан на ситно 

Загрейте малко зехтин в тиган с незалепващо покритие и запържете останалото агнешко за 3-4 минути или докато стане хрупкаво. Ако използвате пържоли от агнешки бут, печете на силен огън по 2-3 минути от всяка страна, след което оставете в чиния, покрита с фолио, за 10 минути. Смесете киселото мляко с червения винен оцет, чесъна и подправките, след което разпределете в голяма чиния. За дресинга разбийте всички съставки. Сложете агнешкото с кресона и билките, и малко от дресинга, в купа, след това го поставете върху чиния и напръскайте още от дресинга. Сервирайте с хрупкав хляб, ако желаете.

Свързани статии

Коментирай