3 рецепти с агнешкото от Великден
Направете си гирос с агнешко
07.05.2024г. / 11 00ч.
Мария Василева
Снимка: iStock
Агнешко с мека билкова салата и дресинг от ментов сос
Ще ви трябват:
За дресинга с ментов сос:
Загрейте малко зехтин в тиган с незалепващо покритие и запържете останалото агнешко за 3-4 минути или докато стане хрупкаво. Ако използвате пържоли от агнешки бут, печете на силен огън по 2-3 минути от всяка страна, след което оставете в чиния, покрита с фолио, за 10 минути. Смесете киселото мляко с червения винен оцет, чесъна и подправките, след което разпределете в голяма чиния. За дресинга разбийте всички съставки. Сложете агнешкото с кресона и билките, и малко от дресинга, в купа, след това го поставете върху чиния и напръскайте още от дресинга. Сервирайте с хрупкав хляб, ако желаете.