Снимка: iStock
Ако някога сте се интересували от здравословно хранене, със сигурност знаете, че е добра идея към месото, което консумирате, да включите и подходяща салата. А какъв по-подходящ момент за това от Великден? Ако искате да запазите резултатите от усилените тренировки, можете да комбинирате вкусното агнешко с някоя от следните нискокалорични салати:
Салата от цвекло
Необходими продукти (за 4 порции):
Загрейте фурната до 200 градуса. Разрежете цвеклото и го поставете между 2 парчета фолио; съединете краищата и направете пакети. Печете, докато цвеклото стане меко, когато се прободе с върха на ножа, около час и половина.
Развийте цвеклото и го оставете да изстине. Междувременно разбийте олиото, оцета, горчицата, меда, солта и черния пипер в малка купа, за да направите дресинга. Когато цвеклото е достатъчно охладено, за да се борави с него, отстранете ципите. Нарежете го на кубчета и поставете в голяма купа. Добавете целината, шалота и дресинга; разбъркайте, за да се покрие добре.
Сервирайте салатата на стайна температура или охладена.
Хранителен състав (на порция): 120 Калории, 13 г въглехидрати, 2г протеин.