3 нискокалорични рецепти за великденски салати 

Направете си страхотна гарнитура от запечен зелен фасул 

03.05.2024г. / 07 00ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Грилован зелен фасул с винегрет от горчица и лешници

Ще са ви необходими (за 4 порции):

  • 1 кг зелен фасул, нарязан 
  • 3 с. л. екстра върджин зехтин
  • 1 с. л. оцет 
  • 2 с. л. горчица 
  • ¼ ч. л. сол 
  • ¼ ч. л. смлян черен пипер 
  • 50 г препечени нарязани лешници 

Загрейте фурната до висока степен. Сложете зеления фасул, заедно с 1 с. л. зехтин в подходящ съд за печене. Печете, като разбърквате от време на време (за около 6 до 8 минути). Разбъркайте останалите 2 с. л. зехтин, оцет, горчица, сол и черен пипер в купа. Добавете зеления фасул и го разбъркайте. Сервирайте салатата, гарнирана с лешници.

Хранителни стойности (на порция): 181 калории, 9 г въглехидрати, 3г протеин.

Да ви е сладко!

Свързани статии

Коментирай